Wooncomfort en energiezuinig

Wonen aan de Jan de Windstraat is wonen met plezier en comfort! Jan de Windstraat is een nieuwbouwproject voor mensen die zorgeloos van het leven willen genieten. Het project bestaat uit twee blokken van 24 woning in jaren '20 stijl, die te huur worden aangeboden. De woningen hebben een efficiënte indeling die ontworpen is op basis van de vraag van moderne mensen. Middels bodemwarmte wordt op de meest efficiënte wijze een aangenaam klimaat in de woningen verzorgd.

Aanzicht Jan de Windstraat 2 kopie

TWEE BLOKKEN: WONEN AAN DE GEZELLIGE STRAAT OF HET INTIEME WOONDEK

Het project bestaat uit twee gespiegelde bouwblokken van ieder 24 woningen. Ieder blok bestaat weer uit twee rijen met 12 woningen. Deze rijen zijn gesplitst in een binnen- en buitenkant. Er zijn maisonnettes met de entree aan de straatzijde en er zijn maisonnettes met de entree aangrenzend aan de gezamenlijke binnentuin welke is gelegen op de eerste verdieping. De woningen van woningtype 1 hebben hun entree en buitenruimte aan de verschillende gezellige straatzijden. Iedere woning is een maisonnette, dat wil zeggen dat er een trap aanwezig is in iedere woning.

Op de begane grond tussen de twee rijen bevindt zich de stallingsgarage met 14 parkeerplaatsen en fietsenstalling. Achterin deze garage zijn de privé-bergingen. Daarnaast is hier ook de centrale entree gesitueerd met trap en lift naar de andere helft van de woningen aan het woondek (woningtype 2, 3 en 4). Dit woondek is het dak van de stallingsgarage en bevindt zich op de eerste verdieping. Het woondek biedt een intieme en veilige buitenruimte waar iedere woning een terras heeft van wel 10m2.

MODERNE WONINGEN

De efficiënte indeling van de beneden- en bovenwoningen zorgt voor uitzonderlijke woonkwaliteit, zo beschikt iedere woning over een heerlijke woonkeuken met een aangrenzend terras van circa 10m2. De ideale plek om zorgeloos te kunnen genieten. De woningen aan de straatzijde profiteren van de gezellige reuring van de buurt. De woningen aan de binnenzijde hebben een terras voor de openslaande deuren. Daarbij kunnen ze ook gebruik maken van het gezellige gedeelde woondek. Dit woondek is te bereiken via de centrale ingang door middel van zowel een trap als een lift. Dit laatste is handig voor als je zware boodschappen moet tillen vanuit je auto uit de garage.

COMFORT MIDDELS BODEMWARMTE

Voor de verkoeling, verwarming en warm tapwater voorziening wordt gebruik gemaakt van bodemwarmte. Slangen die tot meer dan 150 meter diep in de bodem reiken, bieden de woning in de zomermaanden constante energie met een temperatuur die de woning zonder aanvullende energie kan verkoelen. 's winters en voor het warm tapwater vormt deze energie met stroom de bron voor de vijfde generatie warmtepompen van ITHO Daalderop om de woning te verwarmen en warm tapwater met een buffer van 150 liter te leveren. Daarnaast beschikt iedere woning over eigen zonnepanelen!

 

 

PARKEREN ANNO 2020

Het parkeren wordt deels opgelost in de twee parkeergarages, hier is (beperkt) plek voor 28 auto’s. Deze worden separaat te huur aangeboden. Aan de Schouwenaarsstraat en de Heemskerkerweg worden openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. Aan de Jan de Windstraat worden ook de entrees naar de garages voorzien.

© Bart de Jong – Projectontwikkeling | Alle rechten voorbehouden | Privacy & Cookie