Jaren '20 anno 2022

Wonen aan de Jan de Windstraat is wonen met plezier en comfort! Jan de Windstraat is een nieuwbouwproject (verhuur) voor mensen die zorgeloos van het leven willen genieten. Het project bestaat uit twee blokken van 24 jaren '20 stijl woningen voor de 21e eeuw. De woningen hebben een efficiënte indeling die ontworpen is op basis van de vraag van moderne mensen. Middels bodemwarmte wordt op de meest efficiënte wijze een aangenaam klimaat in de woningen verzorgd.

Aanzicht Jan de Windstraat 2 kopie

TWEE BLOKKEN: WONEN AAN DE GEZELLIGE STRAAT OF HET INTIEME WOONDEK

Het project bestaat uit twee gespiegelde bouwblokken van ieder 24 woningen. Ieder blok bestaat weer uit twee rijen met 12 woningen. Deze rijen zijn gesplitst in een binnen- en buitenkant.  Iedere rij bestaat hierdoor uit 6 woningen aan de straatzijde (woningtype 1) en 6 woningen aan de binnenkant(woningtype 2, 3 en 4). De woningen van woningtype 1 hebben hun entree en buitenruimte aan de verschillende gezellige straatzijden.

Op de begane grond tussen de twee rijen bevindt zich de stallingsgarage met 14 parkeerplaatsen, achterin deze garage zijn de privé-bergingen. Daarnaast is hier ook de centrale entree gesitueerd met trap en lift naar de andere helft van de woningen aan het woondek(woningtype 2, 3 en 4). Dit woondek is het dak van de stallingsgargage en bevindt zich op de eerste verdieping. Het woondek biedt een intieme en veilige buitenruimte waar iedere woning een privé-terras heeft van wel 10m2.

MODERNE WONINGEN

De efficiënte indeling van de beneden- bovenwoningen zorgt voor uitzonderlijke woonkwaliteit, zo beschikt iedere woning over een heerlijke woonkeuken met een aangrenzend terras van circa 10m2. De ideale plek om zorgeloos te kunnen genieten. De woningen aan de straatzijde profiteren van de gezellige reuring van de buurt.

De woningen aan de binnenzijde hebben een privé-terras voor hun openslaande deuren, daarbij kunnen ze ook gebruik maken van het gezellige gedeelde woondek. Dit woondek is te bereiken via de centrale ingang door middel van zowel een trap als een lift. Dit laatste is handig voor als je zware boodschappen moet tillen vanuit je auto uit de garage.

GRATIS COMFORT: BODEMWARMTE

Voor de verkoeling, verwarming en warm tap water voorziening wordt gebruik gemaakt van bodemwarmte. Slangen die tot meer dan 150 meter diep in de bodem reiken bieden de woning in de zomermaanden constante energie met een temperatuur die de woning zonder aanvullende energie kan verkoelen. 's winters en voor het warm tapwater vormt deze energie met stroom de bron voor de vijfde generatie warmtepompen van ITHO Daalderop om de woning te verwarmen en warm tapwater met een buffer van 150 liter te leveren.

 

 

PARKEREN ANNO 2020

In het verleden was er aan de jan de windstraat een autogarage en zelfs een tankstation gevestigd. Deze functies maken plaats voor hun moderne vervangers. Zo voorziet het project in 60 parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen in de parkeergarages krijgen optioneel een modern tankstation, een laadpaal.

Het parkeren wordt deels opgelost in de twee parkeergarages, hier is plek voor 28 auto’s. Aan de Schouwenaarsstraat en de Heemskerkerweg worden openbare langparkeerplaatsen gerealiseerd. Aan de Jan de Windstraat blijven de haakse openbare parkeerplaatsen behouden. Hier worden ook de entrees naar de garages voorzien.

© Bart de Jong – Projectontwikkeling | Alle rechten voorbehouden | Privacy & Cookie